ГЕРБ и Нинова в словесна престрелка на Разпети петък

ГЕРБ и Нинова в словесна престрелка на Разпети петък

Лидерът на БСП обвини бъдещите управляващи в предателство, агресия и лични нападки

 

БСП и Нинова са изнервени, защото искат подмяна, а не промяна – обявиха от ГЕРБ на Разпети петък, а лидерът на партията обвини бъдещите управляващи в предателство, агресия и лични нападки.

Г-жа Нинова предлагаше промяна, но явно искаха да направят подмяна. Виждам, че тя е доста изнервена. Отказът й да стане председател на парламента, означава, че БСП ще бъде една доста остра опозиция. За мен е важно да се придържаме към нормалните норми на поведение, коментира пред бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Мога да успокоя г-жа Нинова, че ще има повече военни на границата. Това е поет ангажимент и няма никакво противоречие с Обединените патриоти. Назначаването на новите полицейски служители е част от формулировката ни. Мога да кажа, че и семействата с репродуктивни проблеми и нужда от ин витро ще бъдат обезпечени финансово, заяви  зам.-председателят на ГЕРБ относно програмата на бъдещия коалиционен кабинет.

„Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки към мен. При това го правят в такъв синхрон, че дори използват едни и същи изречения: БСП не е искала промяна, а подмяна. Очевидно тази опорна точка ще се развива в следващите дни.“ Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в личния си Фесбук профил.

Нинова написа още, че ще остави това без коментар, защото е толкова очевидно кой е подменил предизборните си обещания със следизборни „преговори “ за постове и власт.

„Но няма как да подмина другата опорна точка – че БСП ще бъде деструктивна сила за България, защото, видите ли, г-жа Нинова отказала да стане председател на Народното събрание. И тук имам два въпроса към уважаемите господа и един коментар: Първо: За България: колко демократична е държава, в която управляващите, за да нямат опонент, си купуват и отглеждат опозиция, защото в последните две седмици покупко-продажбата върви с пълна сила?“, пита Нинова.

Вторият й въпрос е за партиите: „Каква е тази партия, която преди избори е алтернатива и промяна на статуквото, а след тях става част от него? И накрая и то точно в дните на страстната седмица: Трето: За морала – дали за тридесет сребърника или за един пост председател на НС предателството си е предателство – и в живота, и в политиката“, завършва Нинова.

ГЕРБ ще има първо заседание на 18 април, а на следващия ден ще бъде обявена кандидатурата на партията за председател на парламента, каза още Цветанов и уточни, че председателят на НС ще е от ГЕРБ.

Категории АкцентЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *