ГЕРБ и патриотите договориха управленска програма до 2021 г.

ГЕРБ и патриотите договориха управленска програма до 2021 г.

Преговорният процес за изработването на обща стратегическа програма за бъдещото коалиционно управление на ГЕРБ и Обединени патриоти е завършена и разписана в 21 страници.
„До 2021 година ще управляваме страната – това е символично и затова програмата е от 21 страници“, каза съпредседателят на Обединени патриоти Валери Симеонов на съвместен брифинг в парламента с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
„Други варианти за обединение няма. За нас е недопустимо сътрудничество с ДПС. Варианти с БСП и ВОЛЯ – няма, не може да се постигне мнозинство“, каза още Симеонов. – Независимо от нашите различия, ние положихме усилия, изработихме документ, под който ще се реализира бъдещото коалиционно управление“.

От своя страна Бойко Борисов заяви: „Винаги съм считал демокрацията като нещо свято, а най-доброто, което е измислила демокрацията е избори, на които народът си казва мнението. По този начин на избори, признати от всички за честни, бяхме подредени в парламента“.
Борисов призна, че е трябвало да се направят много компромиси, имало е вододел на преговорите преди дни, но ГЕРБ са отстъпили за пенсиите, ОП отстъпили за други неща. „БСП и Обединените патриоти, дори с ВОЛЯ, не могат да направят коалиция“, обобщи той. – Чисто математически, ако не се бяхме разбрали с тези хора, трябваше да отидем на нови избори“, каза още Борисов.

БГНЕС

Категории АкцентЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *