Борисов предлага на Нинова да е шеф на парламента, тя отказва

Борисов предлага на Нинова да е шеф на парламента, тя отказва

 

Бойко Борисов е предложил на председателя на БСП Корнелия Нинова да стане председател на 44-тия парламент, съобщи той след среща, проведена днес между представители на ГЕРБ и БСП.

Нинова отказала с мотива, че партията й  ще бъда твърда опозиция на управляващите. Предложението си Борисов отправил  като знак на уважение към добрия резултат на БСП на изборите, обясни той и уточни, че не са говорили за коалиция.

Самата Нинова потвърди за предложението след срещата. То било отправено лично към нея, а нея към партията й. Това обаче няма как да стане, тъй като нямаме мнозинство и няма как да провеждаме политики, коментира тя.

На днешната среща ГЕРБ и БСП обсъдиха темите за сигурността  и председателството на ЕС. Сходни позиции намерили и по въпроса за родното производство, по който в следващия парламент можело да работят в синхрон за  законови промени, стана ясно още след срещата.

След изборите през 2014 г. Борисов предложи и на лидера на БСП тогава Михаил Миков председателския пост в НС. Миков също отказа.

Вече стана ясно, че Цецка Цачева няма да бъде шеф на парламента, тъй като  към момента не е избрана за депутат. Тя все пак има шанс да влезе в Народното събрание, ако първият в листата в Плевен Ивайло Московски стане министър.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *