Румен Радев ще изложи мотивите си за уседналостта в обръщение към нацията

Румен Радев ще изложи мотивите си за уседналостта в обръщение към нацията

Президентът Румен Радев ще изложи мотивите си за ограничаване на избирателните права на българите, живеещи в чужбина, в официално обръщение към нацията. Това заяви той пред журналисти в Ловеч, предаде БТА.

„Ще имаме време за тези дебати, най-важното е, че има вече начало на този дебат. Ще дам подробно своите мотиви в обръщение към нацията“, заяви Румен Радев в отговор на въпрос дали българите в чужбина трябва да гласуват или да бъдат ограничени правата им, съобщава бТВ.

На въпроса дали е застрашена сигурността на България след поредицата атентати в Европа днес държавният глава посочи, че наистина ситуацията и геополитическата среда за сигурност се изостря непрекъснато. „Ние трябва да направим своите изводи, трябва да предприемем нашите мерки“, каза още Радев.

Той добави, че очаква бързо сформиране на стабилно и работещо правителство. „Има много проблеми, които трябва да решава“, добави президентът.

Текстовете от проектозакона предизвикаха противоречиви реакции, от тях се разграничиха както БСП, така и ГЕРБ, а служебното правителство обяви, че работата по тях спира. Междувременно служител на Министерството на правосъдието беше уволнен с мотива, че е публикувал несъгласувани текстове, които нарушават Конституцията.

Категории АкцентЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *