Нови удари от неидентифицирани самолети в Сирия

Нови удари от неидентифицирани самолети в Сирия

 

Нов въздушен удар беше нанесен днес по сирийския град Хан Шейхун, който в началото на седмицата беше атакуван с предполагаемо химическо оръжие, предадоха информационните агенции.

Засега не е ясно чии самолети са ударили града. Според сирийската организация Местни координационни комитети нападението е извършено от руски самолет, но информацията засега остана непотвърдена.

CNN пише, че руска фрегата, въоръжена с крилати ракети, се е отправила към Средиземно море като очевидна демонстрация на сила от страна на Руската федерация. Предстои фрегатата „Адмирал Григорович“ да осъществи връзка с логистична база в град Тартус, Сирия. Москва също така обеща да помогне за укрепване на противоракетната отбрана на Сирия, след като САЩ удари авиобаза „Ал Шайрат“ в западната част на страната.

Сирийският Център за наблюдение на правата на човека пък уточни, че атаката била над източната част на населеното място. Загинал е поне един човек.

Въздушният удар над Хан Шейхун беше извършен ден, след като САЩ изстреляха 59 ракети „Томахоук“ по сирийска военна база, откъдето се предполага, че са излетели самолетите на сирийския режим, извършили предполагаемата химическа атака.

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *