Радев: Президентът не внася законопроекти, но е отговорен към важните проблеми

Радев: Президентът не внася законопроекти, но е отговорен към важните проблеми

 

„В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони.“

Това се казва в позиция на президента Румен Радев. „Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България“, заявява държавният глава.

„Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство.

Но след вота загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава.

Напомням, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми“, подчертава президентът Румен Радев.
 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *