Цветанов: Не е обсъждан вариант да съм вътрешен министър

Цветанов: Не е обсъждан вариант да съм вътрешен министър

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни ниския резултат на десните с вътрешни противоречия

 

„Към момента не е обсъждан вариантът да съм вътрешен министър. Темата за персоналния състав на Министерски съвет не е дискутирана нито в ГЕРБ, нито в Обединените патриоти. Единственото, което стана ясно, е, че никой нямаше възражения за това ГЕРБ да възложи бъдещия управленски мандат за съставянето на кабинет на министър-председател Бойко Борисов, заяви пред Нова тв зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите му в момента се изчистват различията, за да може да се обединят около цялостна управленска програма за 4-годишен мандат.

„Ако Ивайло Московски или някой друг от плевенския район бъде посочен за изпълнителната власт, се отваря правната възможност Цецка Цачева да влезе като депутат в парламента“, поясни Цветанов.

„Малките десни партии постигнаха най-ниския си резултат на тези избори. Това се дължи може би на вътрешните противоречия, които имат помежду си. Те се концентрираха само върху това да дискредитират ГЕРБ и да спечелят гласове, а атаките не бяха срещу истинските им опоненти – социалистите”, заяви още зам.-председателят на ГЕРБ.

„България е част от ЕС и това е възприето и от нашите бъдещи коалиционни партньори. Не се говори и за напускане на НАТО, както искат от „Атака”. Искам да благодаря на Обединените патриоти за коректността и конструктивния диалог, който водим”, заяви Цветанов.

Той уточни, че предстои работна среща с представители на ВОЛЯ, защото ГЕРБ ще потърсят тяхната подкрепа за секторни политики. Ще се види дали наистина техните тези за това, че стоят в център-дясно са действителни и биха подкрепили правителството.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *