Цацаров иска дисциплинарно уволнение на трима прокурори

Цацаров иска дисциплинарно уволнение на трима прокурори

Главният прокурор ще поиска налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание – освобождаване от длъжност на прокурорите Цветанка Гетова, Милена Даскалова и Чавдар Чавдаров.

Сотир Цацаров внесе предложения в Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова – административен ръководител, районен прокурор на Районна прокуратура във Варна, Милена Даскалова – заместник- районен прокурор на Районна прокуратура – Варна, и Чавдар Чавдаров – заместник- районен прокурор на Районна прокуратура в Кърджали. Предложенията са заради допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на съдебната власт, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На основание чл. 232 от Закона за съдебната власт главният прокурор е отправил предложение дисциплинарните състави да поискат от Прокурорската колегия на ВСС тримата магистрати да бъдат отстранени от длъжност.

Ангажирането на дисциплинарната отговорност на Цветанка Гетова, Милена Даскалова и Чавдар Чавдаров се основават на резултати от извършена проверка от прокурори от отдел „Инспекторат“ във ВКП, образувана по сигнал на прокурори от Специализираното звено „Антикорупция“ в СГП.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *