Парното и топлата вода поскъпват от 1 април

Парното и топлата вода поскъпват от 1 април

БЕХ: Скок на газа от около 30 на сто е напълно оправдан и дори тогава цените на синьото гориво ще са много по-ниски в сравнение с предишни години

 

Поскъпването на природния газ с 29,63 на сто от април ще бъде обсъдено на открито заседание в енергийния регулатор.

Токът също поскъпва с 1 процент. Вече стана ясно, че това ще доведе до скок на цените на парното и топлата вода – между 18 и 37 процента, като за София то ще е с 22,7 на сто. Най-голямо е поскъпването в Плевен – над 37 на сто, а най-малко – във Велико Търново – 17,9 процента.

Заради увеличението за скок на цените заговориха и хлебопроизводителите, които работят на газ. Възможни фалити прогнозираха производителите на оранжерийните зеленчуци.

Представителите на индустрията, за която газът е ценообразуващ елемент, се оплакаха, че продукцията им няма да може да се конкурира със стоките от региона, а те основно работят за износ.

Същевременно изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг Петьо Иванов коментира за БНР, че скок на газа от около 30 на сто е напълно оправдан и  дори тогава цените на синьото гориво ще са много по-ниски в сравнение с предишни години.

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *