Нинова: БСП ще състави кабинет, ако ГЕРБ не успее

Нинова: БСП ще състави кабинет, ако ГЕРБ не успее

Лидерът на БСП бе категоричен, че няма да участват в широка коалиция с ГЕРБ

 

„Поздравяваме ГЕРБ за победата, но ако бъдем поканени от тях, ние няма да участваме в разговори и преговори за съставяне на коалиция“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

„В политиката има принципни неща, ние сме заявявали в кампания и по принцип, че програмите ни са сериозно различни, че сме алтернатива на ГЕРБ“, заяви Нинова.

Тя поздрави ГЕРБ за победата, но категорично каза, че левицата няма да участва в т. нар. „широка коалиция“.

По думите й, ако ГЕРБ не успее да състави правителство, левицата ще опита да направи кабинет в името на стабилността на България.

Нинова отчете, че оглавяваната от нея партия е увеличила двойно подкрепата си спрямо 2014 г., когато е имала 505 000 гласа.

„Почти три пъти се е увеличила подкрепата ни за една година. Преди една година по това време имахме 10% подкрепа, сега сме общо около 30%“, коментира Корнелия Нинова. Тя посочи, че БСП потвърждава резултата на президента Румен Радев на първи тур, когато се брои партийният вот.

По думите ѝ това доказва, че БСП е на прав път. „Продължаваме да работим за промяната, която сме обещали“, лидерката на левицата.

След края на краткото си изявление лидерката на левицата не пожела да отговаря на журналистически въпроси.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *