Нинова: Най-близки сме с Патриотите

Нинова: Най-близки сме с Патриотите

Лидерът на БСП бе категорична, че няма да се коалират с ГЕРБ, ДПС и Марешки

 

Най-близки по платформа сме с Патриотите, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова тв. Тя отказа да назове други политически формации, с които БСП би споделила властта след изборите, но каза, че „широка коалиция с ГЕРБ е невъзможна“. Не посочи и хората от екипа си, с които като министри смята да реализира програмата на партията.

Лидерът на БСП отрече, че би приела подкрепата на „Воля“ на Веселин Марешки, защото не приема това, че преди президентските избори той е подкрепял ГЕРБ и говорел как са най-голямото зло и не трябва да се връщат във властта.

„Не съм се срещала с Веселин Марешки и не бихме ползвали подкрепата му“, категорична беше Нинова.

Тя увери също така, че коалиция с ДПС също не е възможна.

„Два пъти направихме грешки в коалиция с ДПС. Смятам, че трети път няма да има. Самата коалиция не беше грешка, грешка беше начина, по който ние го направихме”, подчерта лидерът на социалистите.

По повод плановете си как да управлява, ако спечели властта, Нинова заяви:

„Сигурна съм в победата, не си представям визуално, че седя в Министерски съвет, но имам три плана. Имам и три екипа, с които знаем по ден и час какво трябва да направим след 27 март.

На въпрос какво смята за победа тя отговори, че победа е да са първа политическа сила.

Тя обясни какви ще са първите неща, които ще направи, ако БСП състави правителство.

„Влизайки в Министерски съвет, ще отменя постановлението за заселване на бежанци в български общини. Ако не е прекратена концесията за Летище София, ще я прекратя. Тази концесия предава стратегически обект на турска фирма. Веднага ще оттегля жалбата на Министерски съвет срещу увеличението на цената на винетките”, обеща Нинова.

И добави:

„Ще призова президента Румен Радев за свикване на Консултативен съвет по национална сигурност. Ще внеса веднага Закона за общинските и държавните предприятия и ще изтегля от там политическите назначения. Политически лица в бордове на държавни предприятия е основание за политическа корупция”.

Нинова коментира и продажбата на ЧЕЗ.

„Чувам, че ЧЕЗ продава активите си в България и води преговори с частни компании. Екипът ми търси резерви в бюджета, за да включа държавата в тези разговори”, каза тя.

Запитана дали е била грешка репликата й че сме загубили много от демокрацията, Нинова отговори, че острите реакции били фалшификация, защото се четяла само първата част на изречението.

Накрая лидерът на БСП отговори и на няколко лични въпроса.

С колко лева на месец живеете?

– С между 2000 и 2500 лева. Нямам кредити.

Каква е колата, която използвате и имате ли охрана?

– Вози ме шофьор. Колата е „Шкода”. Не ползвам охрана и имам неприязън към това.

Кога излъгахте за последно?

– Излъгах за последно преди седмица майка ми. Бях болна. Тя усети по телефона, че нещо не е наред, попита ме, а аз й казах, че всичко е наред.

Колко струват дрехите, с които сте облечена в момента?

– 250 лева, български са.

Кога плакахте за последно?

– Втората вечер на президентските избори. Помолих екипа ми да излезе от кабинета. Останахме само с Румен Радев. Казах му: „Ти успя! Не забравяй, моля те, първия ни разговор“ и той ми каза „И ти успя“. В личния живот много плаках и много страдах, когато баща ми почина. Това беше преди година и няколко месеца. Това е най-голямата ми загуба в личен план.

Най-доброто Ви качество?

– Политиката не ме промени. Останах си земен и нормален човек.

Най-лошото Ви качество?

– Не мога да разсъждавам в нюанси. При мен „Да” е „Да”, а „Не” е „Не”. Опитните колеги ми казват: „Допускай и сиво в политиката, не всичко е бяло и черно“.

Страхувате ли се?

– Само от змии се страхувам в живота.

На въпрос за данъците Нинова каза, че на едни хора ще се намалят, на други ще се увеличат, а на трети ще останат същите, като това ще е най-голямата група. Данъчните стимули ще са за младите семейства, поясни лидерът на БСП, като за това били нужни 200 млн. лева.

В студиото с Нинова беше младият социалист Крум Зарков. Той закъсня малко и обясни през смях, че това се случило, „защото цяла нощ с едни ченгета от ДС измъчвахме нечий дядо“.

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *