Скандал: Отстраниха главния секретар на ДАТО

Скандал: Отстраниха главния секретар на ДАТО

 

Главната секретарка на Държавната агенция „Технически операции” – ДАТО, известна като „Очите и ушите” на властта е отстранена от работа и кабинетът й е запечатан заради теч на информация от свръхсекретната служба. Това съобщава Фрогнюз, позовавайки се на свои източници.

Дамата е Мариана Владимирова, професионален бакалавър от УНИБИТ-Библиотекарския институт, висшето учебно заведение на модела КОЙ. Владимирова е специалист по „Книгоразпространение” от института.

Владимирова, известна сред служителите на ДАТО като „Леля” или „Мама Божка”, е назначена от библиотекарската групировка още след създаването на ДАТО като дясна ръка на началника Цветан Китов, приближен на Цветлин Йовчев и библиотекарите, коментира сайтът.

Само месец след назначаването й за главен секретар на най-секретната агенция в страната, която се занимава с подслушване и проследяване, Владимирова получава звание „комисар”, а по-късно става и „главен комисар” без никакъв стаж в службите за сигурност.

За справка: в МВР има само четирима главни комисари, и то с над 25 години стаж в системата.

През 2013 г. е назначена като старши оперативен помощник на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. След падането на кабинета „Орешарски“ всички кадри на модела КОЙ от МВР бяха трансформирани в ДАТО.

Според неофициална информация племенницата на „Леля” е уредена на работа като шеф  на секретната регистратура на ДАТО, където се съхраняват всички СРС-та.

Владимирова е от Велинград, градът бастион на Делян Пеевски. Кулоарната информация твърди, че освен племенницата 90% от назначенията в ДАТО са от нейни хора, като администрацията е 1500 души, а оперативните служители едва 1200.

 

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *