Асен Ненчев е новият шеф на „София тех парк“

Асен Ненчев е новият шеф на „София тех парк“

Публикувано на Категории ОбществоЕтикети Сподели

 

Новият шеф на „София тех парк“ се казва Асен Ненчев, показва справка в Търговския регистър. Името му се свързва единствено с компанията „Бе Ге Ритейл“. В съвета на директорите на фирмата са назначени още Васил Караиванов и Натанаил Стефанов, съобщи БНТ.

Вчера икономическият министър Теодор Седларски обяви, че ръководството на „София тех парк“ е сменено. Той не обяви имена, но каза, че в него влизат „млади, амбициозни хора, свързани с бизнеса, с опит в проектите“. Според Седларски една от причините за уволнението на предишните ръководители е забавеното развитие на технологичния парк.

Освен това сайтът „Биволъ“ насочи вниманието към две обществени поръчки, сключени от държавното дружество преди близо година, с фирми с малко опит, с еднакъв собственик и с високи цени.

Поредната смяна на мениджмънта на „София тех парк“ се осъществява няколко дни, след като единият от двамата основатели на компанията за катерачни стени „Уолтопия“ Ивайло Пенчев излезе с отворено писмо, в което остро критикуваше ръководството на държавното дружество, коментира „Капитал“.

„На общо събрание участват всички, ангажирани в управлението на техпарка. Това са хора, които имат експертиза, имат мениджърски способности, могат да управляват проекти и финанси, да задвижат бързо процесите, които могат да се случат в техпарка, така че да има финансиране за лабораториите. Хора, които могат да водят по-добър диалог с БАН и университетите“, обясни служебният министър на икономиката.

Той обясни, че целта на техпарка е място, в което да се прави наука, но и тя да се прилага в бизнеса и от нея да могат да се правят пари.

През април 2016 г. държавното дружество „София тех парк“ е възложило обществени поръчки за почти 2.5 млн. лв. на компании с един и същ собственик. Става въпрос за обособени позиции от търг за почистване и поддръжка на сгради, профилактика, поддръжка и ремонт на инсталации и съоръжения, както и охрана на територията на обект „Научно-технологичен парк“.

 

Категории ОбществоЕтикети

Автор: Рени Нешкова

Рени Нешкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *