Протест пред президентството в подкрепа на отец Кортези

Протест пред президентството в подкрепа на отец Кортези

 

Недоволни от напускането на католическия свещеник Паоло Кортези, който прие сирийско семейство в Белене, ще се съберат на митинг пред президентството в неделя, 12 март.

Митингът, организиран от Движение Обществен натиск, ще започне в 12 ч. като с него протестиращите ще поискат от президента Румен Радев „да се обърне към нацията незабавно и да гарантира етническия мир в страната, като заклейми агресивната пропаганда срещу човешките права и различните у нас“.

Отношението към него, проявено от служители на българската държава и подставени лица и осигурената медийна трибуна за подобни хора говорят за това, че след 45 години комунизъм българите са на път да загубят пословичните си добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание и съпричастност с ближния, заявяват организаторите и допълват, че се вдъхновяват и от множество други прояви на дирижиран „граждански инстинкт“ като случаите в Широка Лъка и Елин Пелин.

Ще бъде прочетена декларация на митинга, която ще бъде подписана от присъстващите и внесена в деловодството на президентството, обясняват от движението.

Паоло Кортези бе изтеглен от Католическата църква, след като получи заплахи за това, че предложи послон на законно пребиваващо сирийско семейство. Свещеникът поиска оставката на кмета Милен Дулев и на общинския съветник Красимир Тодоров, а църквата спря своите дарения за Белене в знак на протест.

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *