Йончева: Не се съмнявам, че Борисов ще бъде осъден

Йончева: Не се съмнявам, че Борисов ще бъде осъден

Или той, или аз. Който лъже, да напусне политиката, категорична е журналистката

 

Журналистката Елена Йончева, която води листата на БСП в Хасково, вече се е свързала с адвокати и е категорично решена да заведе дело за клевета срещу лидера на ГЕРБ, който обяви, че тя е получавала милиони от държавата, за да прави репортажи и интервюта.

„Не знам откъде може да си измисли подобни лъжи. Той уронва не само моето име, но петни престижа на журналистическата професия. Аз не чух никаква истина. Документалните ми филми не са правени с бюджет от телевизията“, каза бившата приятелка на лидера на ПЕС Сергей Станишев по бТВ.

Изявлението й идва ден след като бившият министър на финансите Симеон Дянков потвърди думите на началника си Борисов, че от държавния бюджет са били платени крупни суми за репортажите на Йончева.

„Нямам никаква представа. Нищо не са ми плащали за филмите, които съм правила за БНТ. Когато истината излезе наяве и ако се докаже, че съм взимала пари, ще напусна политическата сцена и парламента. Но ако се докаже, че Борисов лъже, ако е мъж и има чест, и достойнство на държавник, тогава той да поеме отговорността и да напусне политическата сцена“, предизвика лидера на ГЕРБ Елена Йончева.

Според нея не може от позицията на два пъти министър-председател, от позицията на силата, Борисов да хвърля такава кофа с лъжи върху един човек, който 20 години е работил журналистическата професия и е дала най-доброто, на което е способна.

„Нямам никакво съмнение, че този човек ще бъде осъден“, каза тя.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *