Синдик на КТБ e скъсана на изпит за…синдик

Синдик на КТБ e скъсана на изпит за…синдик

Синдикът на КТБ Кристи Маринова e скъсана на изпит за придобиване на квалификация за синдик в Министерството на правосъдието (МП). Резултатите от изпита все още не са обявени публично, но новината за неуспешното явяване на Маринова беше потвърденa от два източника на „Студия Трансмедия“. (Редакция от 11 март 2017 – Списъкът с резултатите от изпита е публикуван на сайта на МП и може да бъде видян тук)

Според единия от източниците причините за провала на синдика на КТБ е, че тя е скъсана на писмения изпит в МП и по тази причина няма изобщо да бъде допускана до устен изпит. Така Маринова няма да има правото да бъде синдик на търговско предприятие, дори на ЕТ. Но пък няма да има проблем да продължи на бъде синдик на КТБ.

Кристи Маринова имаше проблеми да покрие още първоначалните изисквания на МП и не беше допусната до конкурса. Това става ясно от списък, обявен на 07.02.2017г. от МП. Като основание за нередовност на документите на Кристи Христова Маринова под номер 36 в списъка е посочено „Приложените документи не удостоверяват наличието на поне 3-годишен стаж по специалността“.

Впоследствие Маринова явно е успяла да докаже наличието на стаж и е била допусната до изпита. Името на Маринова нашумя покрай сканадала „Яневагейт“.

Разследване на Капитал пък разкри, че тя е близка до осъждания за измама троянски адвокат Момчил Мондешки. Маринова е представлявала пред Търговския регистър фирми, които са собственост на брата на Мондешки – Mладен.

В същото време част от активите, заложени в КТБ, стигат именно до Мондешки. Името на адвоката стана особено известно от серията публикации на сайта „Биволъ“. В тях бишият председател на Софийски градски съд Владимира Янева, бившият съдия в Търгоското отделение на СГС Румяна Ченалова и Мондешки споделят скандални детайли за това как функционира съдебната система в България, за намеса на изпълнителната власт в лицето на Бойко Борисов в нея, за връзките на главния прокурор Сотир Цацаров с Делян Пеевски.

Категории Акцент, Пари, ФинансиЕтикети ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

2 коментара към “Синдик на КТБ e скъсана на изпит за…синдик”

  1. Изпита е за юристи,а не за икономисти и е доста труден но Маринова се представя перфекно изкарала е 30 точки но злите хора е нарочиха и е цакнаха.
    Но вижте топ адвоката Явор Карапанайотов има 33.
    За какво гаворим /просто момче/

  2. Поредните лъжи разпространявани от Цветан Василев, за да саботира работата на тези, които се опитват да съберат окрадените от него милиарди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *