Елена Йончева ще съди Борисов, той отговори във Фейсбук

Елена Йончева ще съди Борисов, той отговори във Фейсбук

 

Бившият министър председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в петък, че държавата е плащала милиони левове за журналистическите разследвания на Елена Йончева, която в момента е водач на листата на БСП в Хасково.

По думите му, ако Йончева продължава да обвинява ГЕРБ, че са извършвали кражби, той ще наруши държавната тайна и ще съобщи за милионите, платени за нейните журналистически материали.

„Представете си, че сте журналист и държавата ви плаща по няколко милиона за интервюта в чужбина през една от партийните централи. Даже нашето правителство беше принудено да плати. Та това „ново лице“, ако си позволи отново да каже, че крадем, ще наруша закона и ще кажа как бяхме принудени милиони да платим за нея – с мъж премиер тогава“, твърди Борисов.

Според него „това е ясен конфликт на интереси“. „Ние не си позволяваме да кажем за тях това, което десетилетия са вършили, а те имат наглостта да ни обвиняват в кражби“, коментира Бойко Борисов в Бургас.

Той не разкри повече подробности, но вероятно става дума за финансиране на журналистически пътувания на Елена Йончева по времето, когато тя живееше с бившия премиер Сергей Станишев.

Йончева реагира незабавно със закана да съди Борисов за клевета.

„Водачът на листата на „БСП за България“ в Хасково Елена Йончева е силно разочарована от поведението на бившия министър- председател, който си позволява да изрича лъжи и клевети по неин адрес и така да петни журналистическата професия. Затова тя ще потърси правата си в съда“, се казва в съобщение, разпратено от пресцентъра на БСП. В него се допълва, че Йончева призовава „българските адвокати, които не се страхуват от Бойко Борисов, да се свържат с нея“.

„Разбрах, че Елена Йончева ще ме съди за клевета. С удоволствие ще участвам в този процес. А още по-компетентен от мен е бившият финансов министър Симеон Дянков за финансовата част, както и шефовете на разузнавателните служби“, написа бившият премиер Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *