Марин льо Пен остана без имунитет в Европарламента

Марин льо Пен остана без имунитет в Европарламента

Лидерът на „Национален фронт“ обеща на французите сензация, аналогична с избирането на Доналд Тръмп в САЩ

 

Депутатите от Европарламента гласуваха за отнемане на депутатския имунитет на лидера на френската партия „Национален фронт“ на Марин льо Пен. Тя е обвинена в пропаганда на екстремизъм и насилие.

Льо Пен смята обвиненията за политическа провокация. Конкретната причина е отпреди две години. През декември 2015 г. лидерът на националистите публикува в Twitter снимки от екзекуции на заложници от терористичната групировка „Ислямска държава“. Марин льо Пен е заплашена от затвор до три години или глоба до 75 хил. долара. Делото може да се проточи повече години, а с обжалването още по-дълго. Това означава, че то няма да попречи на лидера на „Националния фронт“ да участва в президентските избори, първият тур на които е на 23 април.

Льо Пен по-рано отбеляза, че на 7 май, когато ще е вторият тур на президентските избори, французите могат да очакват сензация, аналогична с избирането на Доналд Тръмп в САЩ. Тя обеща, че ако я изберат за президент, веднага да започне процедура за излизането на Франция от Евросъюза и НАТО, както и да намали числото на мигрантите в страната.

 

Категории Акцент, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *