Нинова: ГЕРБ и ДПС са невъзможни партньори за БСП

Нинова: ГЕРБ и ДПС са невъзможни партньори за БСП

Лидерски сблъсък очевидно няма да се случи, защото Борисов не желае, но преговорите продължават, каза лидерът на БСП

 

„Дали ще има лидерски дебат зависи от ГЕРБ и Борисов. Бихме искали да има лидерски дебат между нас двамата за визията за развитието на България. Борисов държи това да стане с експерти, което за нас не е приемливо.“

Това заяви лидерът на БСП  Корнелия Нинова по бТВ. Тя обясни, че екипите на двамата са обсъждали възможности и са стигнали до това – лидерите да влязат с екипи и да ги представят, да кажат няколко думи и да започнат да дават думата на експертите. „Това не е подходящо. Ние не сме конферансиета. Ние сме лидери и трябва да се срещнем очи в очи”, заяви тя.

Вчера стана ясно, че дебатът между Нинова и Бойко Борисов ще бъде в сряда, 1 март, и ще се състои в НДК. Продължава обаче да се уточнява формата на провеждането му. Корнелия Нинова изтъкна, че предложението на левицата е два формата на дебат – лидерски между нея и Борисов и отделно между експертите. „Борисов се притеснява от личен сблъсък”, каза тя.

Нинова припомни, че от самото начало БСП е отправила покана за отделен лидерски дебат и не е променяла позицията си.

„Лидерски сблъсък очевидно няма да се случи, защото Борисов не желае. Днес ще продължим да разговаряме“, уточни тя.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че при евентуално спечелване на парламентарните избори партията ѝ няма да се коалира с ГЕРБ или ДПС. Тя уточни, че Движението за права и свободи е невъзможен партньор, а с ГЕРБ няма как да се разберат по основни теми.

Според нея доскорошните управляващи са оставили младите българи да се оправят както могат. От БСП обаче не се отказват от идеята си, ако управляват, държавата да опрости лихвите за млади хора, които искат да си купят жилище или искат да стартират свой бизнес. По думите на Нинова левицата вече е прилагала тези мерки и посочи как това ще стане.

„Ще направим закон, с който частните банки ще трябва да се съобразяват. Не вярвам, че те ще изтеглят бизнеса си от България заради подобно нещо, защото през 2008 г. от БСП въведохме същите мерки“, каза още Нинова.

Тя добави, че от левицата са готови да сложат таван на субсидиите, които се раздават в земеделието. Според нея 80% от европейските пари се разпределят между 20% от занимаващите се със земеделие.

„Ще има преразпределение на парите и разликата ще се дава на малките производители. Не може да оставим малкият бизнес да загива“, заяви Нинова, като уточни, че всичко това преминава през разбиването на модела „Кой“, от който тя никога не била част и който краде по 10 млрд. лв. годишно от народа.

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *