Борисов: С Нинова не сме гаджета да си говорим очи в очи

Борисов: С Нинова не сме гаджета да си говорим очи в очи

Проблемът според бившия премиер не е 26 март, а какво ще правят на 27 март

 

„Най-добронамерено предлагаме да се прекъсне този спор за дебата между мен и Нинова, който не е от полза на никой.“

Това каза Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ и водач на листата на партията в 16-ти МИР Пловдив град и в 25-ти София град по време на пресконференция, предаде Агенция „Фокус“.

„Напоследък много се върнаха пет-шест години назад с времето на младия Станишев. Получихме предложение. Екипи работеха по темата как да се проведе един дебат. Единствената претенция, единствената, която съм имал, е да се покажат и министрите, които ще изпълняват програмите“, каза Борисов.

Той обясни, че сутринта най-добронамерено се обадил с най-добър тон и ѝ е казал, че не е целта да се отвратят хората, а да представят кой какво ще прави. Според него Нинова иска да се говори, че него го е страх.

Борисов посочи, че проблемът за него не е 26 март, а на 27 март какво ще правят. „Как ще направим правителства. И в двата случая има нужда и от нормална опозиция, дай да направим нещо с добър тон, да покажем, че имаме възможности в различни алтернативи да се представим добре“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че неговите експерти са тези, които ще изпълняват програмата. „Помните преди години, когато мандатът на БСП беше взет, и в техния мандат се създаде правителство, изведнъж дойде министър на финансите г-н Чобанов, премиер стана Орешарски. Преди няколко месеца, когато гласувахме за Румен Радев и Илияна Йотова, след него дойде кой – Огнян Герджиков, на здравеопазването министърът – от времето на г-н Костов, и кой ли не. И уж не са БСП на власт“, каза той.

Борисов посочи, че служебният кабинет сменя началници на летища, в болници. Той попита как БСП ще задължат частните банки да опрощават лихви.

„Ние не сме гаджета да седим очи в очи и двамата да си говорим“, коментира Борисов. „Вече като влезем с нея на чисто във втория модул пред очите на всички да кажем: „Аз това ще го постигна като премиер, с тези хора, възможна коалиция – тази и тази, ако са в парламента, ако не – ще остана опозиция“, допълни Борисов.

Той посочи, че не може да намери нещо, с което да е засегнал Нинова. „Разделихме се с най-хубави думи“, коментира Борисов. Според него по този път, по който тя е тръгнала, той няколко пъти се е връщал.

„Конфронтацията и тази бруталност, която в момента шества в България, ще бъде с много тежки последици“, каза Борисов. Той изрази надежда да се ревизират отношенията между тях.

„Ние сме се съобразили с трите национални телевизии“, каза той. Борисов обърна внимание, че от ГЕРБ предлагат не само лидерски, а и министерски дебат, тъй като от БСП лъжат обикновено за министрите си.

Снимка: ГЕРБ

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *