Герджиков: Помолих Георги Костов да подаде оставка

Герджиков: Помолих Георги Костов да подаде оставка

Пламен Узунов отхвърли личния мотив при отстраняването на главния секретар на МВР

 

В отговор на обвиненията за оказан натиск за отстраняване на главния секретар на МВР Георги Костов, служебният премиер Огнян Герджиков призна, че го е „помолил“ да си подаде оставката, но категорично отрече да го е заплашвал:

„Ако нарича „натиск“ това, да го помоля да си подаде оставката, това наистина е жесток натиск. Смятам, че беше съвършено коректно от моя страна, след като министърът на вътрешните работи е свалил доверие от него, след като има сериозни нарушения от страна на главния секретар. Аз не бих си позволил да бламирам министъра на вътрешните работи.

По отношение на информацията, че има запис на разговора, проф. Герджиков заяви, че ще се радва той да е записан, защото там има нещо, което не е в полза на Георги Костов.

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов отхвърли личния мотив при отстраняването на главния секретар на МВР .

Той беше категоричен, че няма момент на реваншизъм при действията му за  отстраняване на бившия вече главен секретар Георги Костов.

Узунов допълни, че уважава професионалните качества и опита  на Георги Костов в системата на МВР и отново напомни обаче, че в мотивите за внасянето на доклада в МС иска отстраняването на главния секретар е това, че през 2015 и 2016 година според него Георги Костов е упражнявал натиск върху няколко човека в пет районни полицейски управления в страната да напуснат системата на МВР заради оказван върху него политически натиск.

Пламен Узунов отказа да коментира изявленията на Георги Костов затова, че има пряк политически натиск от премиера Огнян Герджиков за махането на Георги Костов от системата на МВР. В отговор на журналистически въпрос на БНР, предстоят ли нови уволнения на хора от професионалното ръководство, той нито отрече, нито потвърди, но обясни само, че мотивите, с които ще се води при евентуални смени на началници, ще бъдат техните професионални качества, лоялността към МВР  и стажа им в системата на министерството.

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *