Aрестувани са двама братя за убийството в Борисовата градина

Aрестувани са двама братя за убийството в Борисовата градина

Тогава 15-годишният Георги Игнатов почина, след като беше ранен смъртоносно с нож

 

Полицията е арестувала заподозрян за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, извършено в Борисовата градина през 2015 година, съобщава Нова тв.

По-късно стана ясно, че арестуваните са двама братя, заподозрени за убийството на 15-годишния Георги Игнатов. Младежът беше убит на 2 юни 2015 година в Борисовата градина в столицата, съобщава Нова тв. Оттогава извършителят на убийството се издирва.

„Във вторник колегите от СДВР и Софийска градска прокуратура проведоха реализация по задържане и документиране участие в престъпление на извършител от територията на столицата. Случаят е един от най-обществено значимите през 2015 година и 2016 година”, заяви пред Нова тв главният секретар на МВР Георги Костов.

Единият от братята е арестуван в дома му, а другият – на работното му място след нощна смяна. По информация на Нова тв бащата на момчетата е полицай.

Камери в района заснеха как от мястото се опитва да избяга младо момче. Дълго време полицията се опитваше да намери извършителя. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

Няколко месеца след инцидента тогавашният вътрешен министър Румяна Бъчварова призна провала на разследващите по случая.

По-рано днес стана ясно, че има един арестуван по случая. По непотвърдена информация, единият от извършителите е студент по право в Благоевградския университет, променил външността си, а през 2015 година, когато е станало убийството, е бил ученик. В момента той е на 19 години.

Вероятната причина за убийството е спор за пари между Георги Игнатов и убиеца му. Криминалисти работят по версията, че задържаният е искал да вземе парите на убития Георги Игнатов и затова се е стигнало до спречкването и намушкването с нож, съобщава БНР.

Любопитното е, че версията за обир беше лансирана веднага след убийството на момчето. Тогава разследващите работиха по версията за случайно нападение, придружено с обир. Другата версия беше за спречкване за момиче. Версията за случайно нападение тогава беше лансирана заради есемес, който ученикът изпратил до приятелката си минути преди да издъхне. В съобщението той написал, че я чака на пейката. Минута и половина по-късно ѝ се обадил, за да каже, че е намушкан. Когато тя пристига, той вече е починал.

Днес в Съдебната палата в София ще се проведе брифинг с участието на градския прокурор Емилия Русинова, наблюдаващият делото прокурор Зоя Мананска, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и директора на СДВР Младен Маринов

 

 

Категории ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *