Свидетел издал Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

Свидетел издал Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

Свидетел е издал 19-годишния Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Това стана ясно на брифинг в прокуратурата. Той посочил къде се намира Матев и къде е захвърлен ножът, с който той е намушкал Георги Игнатов на 2 юни 2015 г. Късно снощи столични полицаи открили оръжието, което е предадено за ДНК-експертиза.

Матев е обвинен за умишлено убийство, като към момента на извършването му е бил на 17 години. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 2 до 8 години затвор.

От обясненията на шефа на СДВР Младен Маринов, че братът на Йоан е бил разпитан в качеството му на свидетел. Самият Йоан е сменил външността си като пуснал брада и коса, бил напълнял. Той не е напускал страната. Променил е напълно навиците си, включително е спрял да ходи и на училище.

Мотивът за убийството е обир. Двамата младежи не са се познавали.

Обвиняемият се е възползвал от правото си да не дава обяснения.

На въпрос вярно ли е, че бащата на Йоан е полицай, Младен Маринов отговори, че това не касае разследването.

По делото са проверени над 400 лица, изготвени са психопортрети, изискани са записи от камерите в Борисовата градина, метростанцията и целия периметър около местопрестъплението. От обясненията стана ясно, че младежът е този, който беше записан от охранителна камера минути след убийството.

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *