Борисов и Нинова питат кой смени Георги Костов

Борисов и Нинова питат кой смени Георги Костов

 

„Кой предложи смяна? Кой? Интересува ме кой? Като гледам скандалите, които всеки ден се организират, то явно пилот в държавата няма.“ Това коментира бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на организирана от партията кръгла маса на тема „Предприемачество за растеж“ в София, а поводът за коментара беше вчерашното освобождаване на главния секретар на МВР Георги Костов.

„Уважаемия Герджиков казва, че нямал общо, а се оказа, че му се е обаждал да го сменя. Бизнесът се стяга, казват нещо става, или „Костинброд 2“, или нещо друго, щом така се объркват и не носят отговорност“, отбеляза още той.

„БСП няма отношение към смяната на главния секретар на МВР Георги Костов“, даде да се разбере Корнелия Нинова.

„Нямаме отношение към този процес, който тече в МВР. Моля, въпросите ги отправяйте към служебния кабинет“, обърна се тя към медиите. Нинова обаче се съгласи с питането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес зададе въпроса: Кой предложи смяната на Георги Костов?

 

„Присъединявам се към г-н Борисов. Кой го е направил, по какви причини – нямаме отношение. Бихме искали служебният кабинет да гарантира абсолютно честни и прозрачни избори – с кои кадри ще го направи, е абсолютно негово решение. Правителството решава с кои кадри това ще го направи „, отсече Нинова.

Костов бе сменен от служебния кабинет вчера, а самият той научи от медиите. Вътрешният министър Пламен Узунов го уличи, че е оказвал политически натиск върху няколко полицейски шефове от страната и затова кабинетът го сменя, а указът на президента бе издаден по-късно през деня.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *