Христо Иванов срещу Борисов и Нинова на изборите

Христо Иванов срещу Борисов и Нинова на изборите

В останалите два избирателни района в София на първа позиция ще са Стефан Тафров и Антоанета Цонева

 

Председателят на „Да, България“ Христо Иванов ще е водач на листата в София в 25-ти МИР, съобщават от партията. Там на първи места са лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и на БСП Корнелия Нинова.

В останалите два избирателни района в София на първа позиция ще са съответно в 24-ти МИР – бившият постоянен представител на България в ООН Стефан Тафров, а в 23-ти МИР – Антоанета Цонева, която е член на Националния съвет на партията. Там на второ място е културологът и професор в Софийския университет Александър Кьосев. Същата позиция той заема и в листата в Благоевград.

Днес изтича крайният срок за регистрация на листите. Вече е известно, че в Благоевград начело на списъка с кандидати на ДПС е Делян Пеевски, който води листата на движението и в Пазарджик. През уикенда, след срещата на „Да, България“ в село Рибново председателят на партията Христо Иванов, сподели, че местните хора са били „абсолютно вбесени“ от номинацията на Пеевски.

Цонева ще е водач и във Варна. В Кърджали водач ще е Пламен Даракчиев, който е сред основателите на КТ „Подкрепа“, на второ място там е екоактивистът Тома Белев.

В Пловдив водач ще е отново Христо Иванов. Антоанета Цонева ще е водач и във Варна.

Сред другите лица в листите по места са софтуерният специалист Иво Мирчев, който ще води листата в Добрич, актьорът Ивайло Захариев, който е сред учредителите на партията, но няма да заема първо място.

В неделя Иво Мирчев публикува снимка в профила си с актрисата Луиза Григорова със заглавие „Селфи на двама кандидати за депутати“. Григорова, която участваше в телевизионния сериал „Стъклен дом“ и играе в театъра, е трябвало да бъде част от листата на партията в Перник. Впоследствие обаче се е отказала.

Съоснователят на групите „Кале“ и „Ревю“ Васил Гюров също ще е кандидат депутат в 23-ти МИР, а вокалистът на група „Остава“ Свилен Ноев ще е втори в листата в Габрово.

„Да, България“ ще участва на предсрочния парламентарен вот на 26 март в коалиция със „Зелените“ и ДЕОС, след като в последния възможен ден срещу регистрацията на партията бяха подадени три жалби. Така самостоятелното участие на партията беше възпрепятствано. От „Да, България“ обаче успяха да съберат 20 хиляди подписа в подкрепа на явяването им в коалиция, която беше регистрирана като „Движение Да, България“.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *