Борисов: СЕТА е едно от най-големите събития в Европа

Борисов: СЕТА е едно от най-големите събития в Европа

изказването на Нинова срещу партията му като реваншизъм

Атаката срещу управлението на ГЕРБ е реваншизъм – няма доказани нарушения.
Това заяви Бойко Борисов при откриването на Национална политическа академия на жените в ГЕРБ, която се провежда в Стара Загора.

Според Борисов е недопустимо трагедията със загиналата жена в тунела „Ечемишка“ да се използва като опорна точка срещу ГЕРБ.

„Сега взеха от единия тунел лампите и ги сложиха в другия, и казаха, че това е работа за пет години. Защо е тази атака срещу ГЕРБ? Защото те нямат какво да кажат – нямат едно нещо, което да посочат като нарушение. Удивен съм от нежеланието да се припомни какъв закон си приеха БСП и НДСВ – Закона за амнистията. Амнистия на кражбите на министрите и заместник-министрите. Това е най-срамният закон от времето на Народния съд“, посочи още председателят на ГЕРБ.

Той коментира т.нар. ревизия от служебния кабинет на Огнян Герджиков.

„Каква беше ревизията – защо държавната фирма „Автомагистрали“ е ремонтирала АМ“Тракия“ и АМ „Хемус“, които бяха в отвратително състояние? Изведнъж казват, че имало забавени обществени поръчки. Преди само месец обясняваха, че правителството в оставка не трябва да провежда обществени поръчки. Аплодирам ги, защото се оказа, че всички приказки за нарушения ги няма. Ние бяхме толерантни след управлението на Орешарски и предпочетохме да градим, а не да проявяваме реваншизъм и да продължаваме да рушим държавата“,  коментира Борисов, като припомни, че е призовал за всяка обществена поръчка да се пита президентът Радев.

Лидерът на ГЕРБ напомни, че има направена задълбочена проверка на приватизацията и сигналът е в прокуратурата. „Щом искат да си правим ревизии – добре. Икономическият кръг, кръгът „НДСВ“ – още са ми в главата. Един милион души посрещнаха царя преди години, а сега НДСВ нямат нито един общински съветник. Защо днес няма партия НДСВ, след като има толкова голямо одобрение? Коя сила ги докара тях и ги върна? Кой върна всички тези хора през военните? Заиграват се с игра, която най я мога. Но аз все още вярвам, че съединението прави силата.“

Относно изказванията на Корнелия Нинова срещу Търговското споразумение между Канада и ЕС председателят на ГЕРБ коментира: „Не са ли им децата на всички тях в Америка, не ги ли е страх какво ядат там, колети ли им пращат? Ние направихме така, че да няма визи и в Канада. СЕТА е едно от най-големите събития в Европа. Има ли някой, който мисли, че има някой, който си е объркал при гласуването? Когато си „за“ – гласът ти си остава „за“ и законът е приет. Можеш да си правиш трикове, ако госпожата ти се скара. И за бежанците така се объркаха – гласуваха „за“ да се връщат в държавата по произход, сиреч в България. Как по най-важните теми се объркват? За съжаление, когато дойдат фаталните акорди на едно тяхно управление, след това година и половина ги оправяме. Ето виждате – само за един месец има спад в икономиката на страната.“

Бойко Борисов обясни, че обвинява служебния премиер Огнян Герджиков, защото знае, че БСП го карат да действа по този начин. „Това е тактиката на БСП – да излъжат хората, да вземат мандата и да докарат Орешарски. Да излъжат, че са спечелили президентските избори и да докарат Герджиков. Нямам против – но да не лъжат за областните управители. След като спечелят изборите да ги сменят всичките. Така е правилно.“

За риска от спиране на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ Борисов заяви, че ГЕРБ са изпратили писмо на Меглена Кунева, че има нередности и това ще доведе до проблеми, но тя не ги е разбрала.

На форума на жените в ГЕРБ бяха представени приоритетите в предизборната програма на ГЕРБ.

„В нашата програма няма нито една незащитена цифра – средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия от нас икономически растеж и събраните повече пари в бюджета“, увери Борисов и обясни, че новата програма за управление на ГЕРБ е продължение на старата.

Той подчерта, че взетият дълг е непокътнат и стои във фискалния резерв. По думите му, след правителството на Орешарски фискалният резерв е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева.

Бойко Борисов поясни, че ако не са били разплащанията за АЕЦ „Белене“ и към ТЕЦ-овете в „Марица Изток“, във фискалния резерв в момента е щяло да има 17 милиарда лева.

Той посочи, че в момента в България безработицата е рекордно ниска. „Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ правят дълг – взехме тези пари, за да имаме буфер, защото след КТБ беше подготвена друга банка да падне. Ние стабилизирахме банковата система още първата година“, коментира още председателят на ГЕРБ.

Според Борисов трудно ще се намери съгласие в следващия парламент, защото ГЕРБ не може да търпи агресията, с която се води предизборната кампания от страна на опонентите на партията.

„Ние можем да сдаваме сами властта, защото това е отговорното политическо поведение, но със сила не могат да ни надделеят никога – кампанията, която водят е агресивна и лъжлива. Ако БСП управляват, Драго Стойнев веднага ще отиде да сключи сделка за 10 милиарда лева. Прекалено ми е скъпа и мила държавата, за да се радвам, че някой ще се провали“, обясни лидерът на ГЕРБ. По думите му, все пак водещата партия на предстоящите избори трябва да се опита да състави правителство.

Бойко Борисов подчерта, че ГЕРБ е загубила от управлението в последните две години, но държавата е спечелила.

 

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Борисов: СЕТА е едно от най-големите събития в Европа”

  1. Eлементарна аритметика-от Орешарски-3 млд.+16 млд. дълг =19млд.
    В момента има 14 млд. 19-14=5
    КЪДЕ ОТИДОХА ТЕЗИ 5 МЛД. КОГО ЩЕ ЗАБЛУЖДАВАТ?-Тези патки, които са събрали около себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *