Тръмп разбуни и Венецуела

Тръмп разбуни и Венецуела

Мадуро заяви, че на всяка нападка от страна на САЩ страната му ще отговори по съответния начин

Президентът на Венецуела Николас Мадуро предупреди американския държавен глава Доналд Тръмп, че ще отвърне твърдо на всякакъв вид агресия срещу неговото правителство, предаде БГНЕС.

Това стана, след като Тръмп поиска да бъде освободен политически противник на Мадуро – Леополдо Лопес. Тръмп публикува в Twitter своето съобщение с настояването Лопес да бъде освободен незабавно, заедно със снимка, на която е заедно с жената на Лопес Лилиан Тинтори, с вицепрезидента Майк Пенс и републиканския сенатор Марко Рубио.

Лопес излежава 14-годишна присъда за подстрекателство към бунт. Той е един от най-яростните противници на Мадуро и откакто е в затвора, влиянието му непрекъснато расте.

Два дни след обявяването и на американски санкции срещу вицепрезидента на Венецуела, Мадуро заяви, че на всяка нападка от страна на САЩ, страната му ще отговори по съответния начин.

В същото време той веднага заяви, че не желае проблеми с Доналд Тръмп, но добави, че „империализмът заплашва“ Венецуела. Американското министерство на финансите наложи финансови санкции срещу вицепрезидента Тарик ел Асами заради наркотрафик.

Категории Общество, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *