И служебният МВР министър заговори за „усвояване“

И служебният МВР министър заговори за „усвояване“

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов влезе в стила на говорене на кабинета на Бойко Борисов. Според Узунов, при проверката в МВР няма открити драстични нарушения.

Има обаче проблеми, свързани основно със забавяне на обществени поръчки. „Сроковете са много съкратени. До 30 септември трябва да се усвоят средствата, иначе ще трябва да ги връщаме“, каза по Би Ти Ви министърът на вътрешните работи. Става дума за поръчки за усвояването на отпуснатите на България от Европейската комисия 160 млн. евро за справяне с миграционния натиск.

Той поясни, че забавените процедури са 31, като девет вече са пуснати. допълни Узунов. Служебният министър на вътрешните работи, обяви че би могъл да работи с главния секретар на МВР, но все пак уточни, че има забележки към работата на цялото професионално ръководство на министерството.

По думите му в МВР не са заети 5000 щатни места, парите не стигат, а техниката е стара. Узунов все пак обеща за изборите да има добра организация в ръковедената от него структура.

Категории Акцент, Политика

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *