Емигрантите отново са най-големият инвеститор в България

Емигрантите отново са най-големият инвеститор в България

Българските емигранти отново се очертават като най-големият инвеститор в страната. Българите, живеещи зад граница са изпратили между януарии ноември над 1.54 млрд. лв. в страната. Сумата нараства леко спрямо същия период на 2015 г., когато е била 1.53 млрд. лв. Това показват данни на Българската народна банка (БНБ)  предоставени на Investor.bg.

Най-голямата българска диаспора – тази в САЩ, е изпратила в родината си над 351.7 млн. лв. Сумата е малко по-висока от предходната година за същото време – 348.8 млн. лв. До края на ноември от Испания са дошли 306.8 млн. лв., а от Гърция сумата е над 119,7 млн. лв.

Макар да изпада от челната тройка, Великобритания също е на предни позиции. От там са дошли 114.7 млн. лв., при 113.8 млн. лв. през 2015 г.

Категории Общество, ПариЕтикети , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *