Борисов и Нинова в пряк сблъсък в София

Борисов и Нинова в пряк сблъсък в София

Във Варна бившият регионален министър Лиляна Павлова застава срещу водача на листата на БСП Стефан Данаилов

Водачите на листи на ГЕРБ са готови и вече са одобрени от премиера Бойко Борисов. Това обяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов пред БНТ.

Четирима са депутатите, които ще водят 2 листи. Лидерът Бойко Борисов традиционно ще се яви в София – 25 МИР и Пловдив-град. В 25-ти МИР Борисов ще застане в пряк сблъсък с Корнелия Нинова. Това е най-големият избирателен район в София, от който са избирани най-знаковите депутати и министри.

Цветан Цветанов ще води също традиционно във Велико Търново и Благоевград. Владислав Горанов ще води в 24 МИР София и Силистра и Томислав Дончев ще води в 23 МИР София и Габрово.

Във Варна ще се яви бившият регионален министър Лиляна Павлова, където застава лице в лице срещу водача на листата на БСП там Стефан Данаилов.

В Бургас водач на листата ще е Ивелина Василева, която беше министър на екологията.

Около 40 % ще са нови лица, които ще участват активно в тази предизборна кампания, заяви Цветанов.

„Сред водачите има и нови лица – д-р Папешинов в Ямбол, акцентирали сме и на тези сфери, в които смятахме, че трябва да има сериозно попълнение, както доктори, направили сме обновление и в сферата на образованието, културата. Също така в спорта, Петър Зехтински ще бъде в листата Пловдив-град, както и Атанас Узунов“, обясни Цветан Цветанов.

„Запазили сме и приемствеността, която е много важна за нас. В някои партии има сериозно противопоставяне между партия и общински структури, при нас това няма да го има“, каза още Цветанов. Той добави, че в листите има обновления, но ГЕРБ са искали да запазят и баланса на партийната структура и присъствието на специалистите на ГЕРБ по сектори.

„Имаме известни личности в дадените секторни политики, които на местно и регионално ниво са авторитети“, каза още Цветанов.

„Приоритетите на ГЕРБ за изборите са образование, здравеопазване, жизнен стандарт и сигурност – те са свързани с икономически ръст, който държавата трябва да продължи да има“, съобщи Цветанов. По думите му в предизборната кампания сега акцент ще бъдат конфронтация и омраза, за да се създаде политическа криза.

Очаква се следващата седмица ГЕРБ да представи секторна политика Сигурност, в която ще бъдат предложени промени в организационната работа, свързани най-вече с намаляване на жертвите по пътищата и превенция срещу наркотиците сред децата.

ГЕРБ ще разчита за евентуална коалиция в бъдещия парламент на център дясно и на партии, които ще влязат в него, но няма да прави безпринципни коалиции – категоричен е Цветанов.

Зам.-председателят на партията коментира и действията на служебното правителство в момента с думите: „Ангажиментът на едно служебно правителство трябва да е в една определена рамка, от която то не трябва да излиза, защото иначе се създава усещането, че се обслужваш или възраждаш определени политически партии чрез задния вход, през който си влязъл, за да управляваш“.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *