Алибаба идва в България

Търговски преговори

Алибаба идва в България

Обмисля европейски логистичен център у нас

 

Китайската групировка за електронна търговия „Алибаба“ разглежда идеята да създаде свой европейски логистичен център в България. Това беше обявено едновременно от българското правителство и агенция „Синхуа“ в сряда.

От „Алибаба“ отказаха коментар по темата.

Представители на групировката – GS-Solar Company и GoldPoly Group се срещнаха с българския министър-председател Бойко Борисов в сряда, за да обсъдят възможностите за инвестиции, се казва в изявление на българското правителство.

alibaba-giant

Централата на групировката

България все още не се е възползвала от възможностите, които Китай планира да разшири своето присъствие в Централна и Източна Европа в рамките на своята стратегия „Един пояс, един път“, която да прокара нови търговски пътища между Азия и Европа.

„Групировката Алибаба има идеи за инвестиции, свързани със създаването на логистичен център, който да подсигури нейните операции в Европа. Проектът включва също търговия с български стоки и храни на международните пазари“, заяви българското правителство.

Правителството обяви също, че производителя на слънчеви панели GS-Solar разглежда възможността за изграждане на завод за слънчеви панели, докато GoldPoly Group е заинтересувана от купуване на български тютюн.

Превод от Ройтерс

Категории Компании, Общество, Пари

Автор: Костадин Грозев

Доц. Костадин Грозев е завършил Английската гимназия в Пловдив (1980), след което завършва история в Историческия факултет на СУ (1985). Д-р по история от 1990 г. с дисертация за Демократическата партия в САЩ (1969-1972). От 1990 г. е старши асистент, от 1993 г. - главен асистент, от 2007 г. - доцент към катедра "Нова и съвременна история". Автор на множество статии, студии и други изследвания в областта на сравнителната история на ХХ в., международните отношения и Студената война, избори, кампании и избирателен процес в Европа и САЩ. Статии от него в "Студия Трансмедиа": 26.06.2015 - Quo vadis EU?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *