Бенямин Нетаняху отхвърля обвиненията

Корупционната афера в Израел

Бенямин Нетаняху отхвърля обвиненията

„Ще продължите да надувате балони, а ние ще продължим да ръководим Израел“

Студия Трансмедия вече писа за избухналия в края на миналата година корупционен скандал и разпореденото от главният прокурор на Израел Авишай Манделблит криминално разследване на министър-председателя Бенямин Нетаняху:

Премиерът Нетаняху обвинен в подкуп и измама

Междувременно Франс прес предаде, че израелската полиция е разпитвала в продължение на три часа Бенямин Нетаняху, койте е  заподозрян, че е получавал незаконни подаръци.

Министерството на правосъдието потвърди, че премиерът е бил разпитан в резиденцията си в Ерусалим от екип на специалното полицейско подразделение за борба с корупцията. Уточнява се, че засега няма основания за наказателно разследване.

Според израелски медии, чужди и местни предприемачи са предлагали на Нетаняху скъпи подаръци на стойност няколко десетки хиляди долара. Ако това бъде доказано, той може да бъде обвинен в престъпления по служба.

Самият Нетаняху категорично отхвърли обвиненията и обвини политическите си опоненти и някои медии, че искат да го победят не на избори, както изисква демокрацията, а с кампания срещу него:

Чуваме репортажите. Виждаме и чуваме празничния дух и атмосфера по телевизионните студия и по коридорите на опозицията. Искам да им кажа да не бързат с празненствата. Казах ви и ще повторя: няма да има нищо, защото няма нищо. Ще продължите да надувате балони, а ние ще продължим да ръководим Израел.

Категории Акцент, Конфликти, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *