Тръмп ще отмени повечето от указите на своя предшественик Обама

Тръмп ще отмени повечето от указите на своя предшественик Обама

Нют Гингридж, снимка Евроком

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп масово ще отмени указите на предшественика си Барак Обама. Според съветник на милиардера, цитиран от ТАСС, става дума за 60 до 70% от указите на демократа.

Барак Обама започва да разбира, че наследството му започва да се свива като надуваема кукла, въздухът от която изтича, каза съветникът Нют Гингрич пред телевизия „Фокс нюз“.

Политикът е от тежката артилерия на републиканската партия в САЩ. През 1979 година Нют Гингрич е избран в Дорджия за член на американската Камара на представителите. През 1994 година той е водещата фигура в предизборната кампания на републиканците, в резултат на която те печелят мнозинство в Камарата. През 1995 година Гингрич става председател на Камарата на представителите. През 2012 година Нют Гингрич е сред претендентите за кандидатурата на Републиканската партия за президент на Съединените щати.

По време на предизборната си кампания Тръмп заяви, че Гингрич ще има важна роля в бъдещето му правителство.

Нют Гингрич ми е приятел от много време и не казвам нищо повече. Но ще ви го кажа под една форма или друга – той ще има роля в моето правителство, каза Тръмп на предизборен митинг в Охайо.

Гингрич  изрази увереност, че с помощта на юристи, Тръмп ще успее да постигне отмяната или забавяне на влизането в сила дори на тези укази, които не подлежат на преразглеждане

Категории Конфликти, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *