Бойко Борисов и измамените камилчета

Бойко Борисов и измамените камилчета

Само преди 20 дни в Студия Трансмедия беше публикувано предупреждението „Каквото и да правиш –стой далеч от Бойко Борисов“

Черно на бяло бяха изредени цял куп факти, за това как Борисов откровено и безпардонно е измамил всички от сглупилите да си партнират с него, като се започне от т.нар група на адвокатите в НДСВ, мине се през бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов, Волен Сидеров, плюс цял куп съоснователи на ГЕРБ  като Искра Фидосова и така чак до наши дни. Уви, оказа се , че списъкът с измамените продължава да се актуалзира и в реално време.

Смешното в случая е, че покрай сагата с преговорите за второ правителство, в рамките на този парламент, на част от прясно измамените, вече им е за втори път да са в отбора на излъганите. Явно във ВМРО са забравили, че Славчо Атанасов беше техен кмет. Самата Меглена Кунева пък беше част от върхушката на НДСВ и се считаше за доста близка до считания за неформален лидер на групата на адвокатите Пламен Панайотов. Същото се отнася и за Борислав Великов. А Волен Сидеров така и не видя бял ден заради за т.нар. „Златен пръст“.

И въпреки горчивия си личен опит всички вкупом  допуснаха да бъдат употребени и направен за смях по време на т.нар. преговори за съставяне на правителство.

Истината е , че на цяла България и беше ясно че Бойко Борисов няма да допусне такова правителство Изтъкваха се различни причини, повечето от които бяха съвсем откровено интригантски от рода на това как Борисов бави заради трагедията в Хитрино или че го натискат от Брюксел или  Москва. Вероятно във всяка една от тях има нещо вярно. Но най-важната причина е не някъде другаде, а в главата на самия Борисов!

Там няма нищо друго освен АЗ, в 1 лице,  ед. число. Трябва да си съвсем неопитен политически и незрял житейски за да очакваш пълноправно партньорство с подобен тип . Целта му никога не е била да има партньори, а точно обратното – да управлява сам. Той даже не я и крие!

Няма лошо! Сега, когато ближат рани  след като за втори  път бяха употребени , е редно самите употребени да се вгледат в себе си. И да помислят за бъдещето си!

Защото не е много трудно да се предположи , че след извънредните парламентарни избори, ще има напъни за поредна трета нова употреба. А да те измамят за трети път вече ще бъде не случайност , а навик. Този път обаче Кунева, Лукарски,  Каракачанов, Симеонов, Сидеров имат още една причина за предпазливост!  От сега може да се предположи(всъщност е сигурно), че ‚приятелския огън“ срещу класическата десница и патриотите  от страна на медиите пряко свързани с Борисов и непряко обслужващите го от медийния клан на Пеевски  няма да спре. Даже ще се увеличи. Усърдно потулвания от множество български медии факт , че европейската ревизия на прокуратурата препоръча разнищване на корупционните скандали, в които е замесен и Бойко Борисов прави ситуацията още по-неконтролируема. Просто всеки път, когато самият Борисов става по-уязвим, расте и агресията му. Психолозите ще намерят в това доказателство че е страхливец, но по-лошото е , че потенциалните му партньори за пореден път ще с окажат  единственото му оправдание.

Защото този път причините за „приятелския огън“ ще бъдат подхранвани не само от бясната хибридна кампания срещу ЕС и НАТО, а и от личния мотив на Борисов да отърве корупционната си кожа. А както всички знаем при него всичко е лично. И кръгът се затваря отново в неговото единствено и неповторимо АЗ.

Ще попитате ЗАЩО? Ами просто е! #ТОЙ винаги ще е невинен!Познайте от два пъти #КОЙ ще консумира вината? Дали пък няма да са именно министрите реформатори и парламентаристите – патриоти ? Първите заради пряко участие в изпълнителната власт, а вторите заради прокарването на „популистки“ решения в Народното събрание.

От сега могат да се предвидят и мотивите на бившите, бъдещи измамени за нови преговори с Бойко Борисов, след извънредните парламентарни избори. Които ще бъдат точно толкова несъстоятелни, колкото си бяха и в това Народно събрание. Ако изпързаляните от Борисов се бяха вслушали в гласа на собствения си електорат, щяха да знаят, че никой не вярва в митовете за някакъв антикомунизъм на Бойко Борисов. А проевропейската му ориентация е също толкова съмнителна, колкото глупаво изглеждат и митове за завой на Борисов към Москва.

Добрата новина тук е,че избирателите на РБ и на Патриотите видяха и разбраха очевидното, остана само и  лидерите им да се позамислят. Ако могат!?!

То затова и стана разминаването на президентските избори –  дясно мислещите избиратели  отказваха да гласуват за другарката Цецка Цачева, въпреки воплите на партийните им началници. Тя ли не е другарка? Или е европейка на годината. Да , бе!

 

Категории Акцент, Мнения, Общество

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *