Мартина Стефанова: „Вие сте млади хора, животът е пред вас. Откажете се!“

Трансмедия ТВ

Мартина Стефанова: „Вие сте млади хора, животът е пред вас. Откажете се!“

Как Дойчин и Мартина спечелиха дело срещу Столичната община

Трансмедия ТВ представя едно интервю на Кин Стоянов с Мартина Стефанова и Дойчин Котларов.

Културният календар на Столичната община е инструмент за подкрепа и финансиране на различни арт събития.
Какво се случва, когато този инструмент не попадне в точните ръце?
Могат ли общинарите да манипулират оценките за един или друг проект в полза на приближени артисти?
Как да потърсят правата си гражданите?
Учредителите на Фондация „Дома Арт“ Мартина Стефанова и Дойчин Котларов разказват за създадения от тях фестивал и как спечелиха делото срещу Столичната община, за включването на фестивала в културния календар на София.
Според Мартина репликата от заглавието е цитат от думи на г-жа Малина Едрева – общински съветник и председател на комисията по култура и образование на СОС. Думи отправени, след като в общината са научили, че Фондация „Дома Арт“ е потърсила правата си в съда.
Трансмедия ТВ е готова да посрещне в студиото си и госпожа Едрева, за да чуем и нейната версия:

 

Категории Акцент, Обектив, Цивилизация

Автор: Кин Стоянов

Кин Стоянов е журналист, писател и общественик, звършил специалност Философия в СУ "Св. Климент Охридски".. До 1992 г. се занимава основно с журналистика. Автор на книгите: „Камъчета за късмет“,„Ориентиране в обстановката“,„Гражданинът щастливец“ и други.През 1995-97 г. е главен редактор на издателство „Отечество“ и съюзен секретар на Съюза на българските фондации и сдружения. От края на1992 г. до 1995 г., както и от 1997 г.до 2005 г. е изпълнителен директор на Националния дарителски фонд„13 века България“. Дълги години работи като журналист.Сътрудник на в. „Стършел“;редактор в сп. „Смяна“; заместник-главен редактор на сп. „Български журналист“ и заместник-главен редактор на в. „Демокрация“.Основател и главен редактор на в. „Щастливец“, който списва заедно с покойния си баща Радой Ралин и Борис Димовски. Работил е в Българското национално радио в тандем с колегата си Емил Янев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *