ВМРО-ДПМНЕ печелят изборите (предизборни клипове)

ВМРО-ДПМНЕ печелят изборите (предизборни клипове)

Въпросът е с кого „балансьорът“ ще поиска да състави правителство

Управляващата партия в Македония получава 51 от 120 места в парламента, а главният й опонент СДСМ – 49 места, предаде РИА Новости.

Това са данните на Държавната избирателна комисия след обработването на 100% от протоколите. До последния момент не беше ясно коя от двете партии печели първото място.

Въпреки това още в неделя партията на бившия премиер Никола Груевски обяви своята “десета поредна победа“. Също тогава и Зоран Заев (СДСМ) обяви, че партията му е спечелила.

Сега пред лидерите на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ стои въпросът за формиране на парламентарно мнозинство и създаване на правителство. За целта е важно кой ще привлече на своя страна представителите на албанските партии.

Дългогодишните съюзници на ВМРО-ДПМНЕ от Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) на етническите албанци ще имат 10 места.

Това е достатъчно, за да постигнат минималното мнозинство от 61 депутати в 120-местния парламент, но само ако ДСИ, който претърпя голяма загуба в сравнение с предишните избори, продължи да има желание да работи с ВМРО-ДПМНЕ.

По-долу пускаме предизборните клипове на основните претенденти за властта в Република Македония!

 

 

 

 

Категории Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *