Очаква се Плевнелиев да връчи третия мандат за съставяне на правителство на реформаторите

Очаква се Плевнелиев да връчи третия мандат за съставяне на правителство на реформаторите

Президентът Росен Плевнелиев заяви пред БНТ, че почти сигурно ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, в рамките на това Народно събрание, на Реформаторския блок:

Третият мандат ще бъде и последният в моя мандат като президент. С една голяма степен на вероятност логичният избор за мен би бил Реформаторският блок. Искам да видя наистина едно усилие да покажем, че търсим една проевропейска формула.

Президентът Плевнелиев изрази надежда, че в сегашното Народно събрание все пак ще бъде сформирано ново правителство, въпреки че, по думите му, шансовете изглеждат все по-малки.

Както вече Студия Трансмедия писа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов върна на държавния глава проучвателния мандат за съставяне на правителство. Премиерът не отговори еднозначно дали ГЕРБ би подкрепил правителство с мандат на Реформаторския блок, ако коалицията получи такъв, но обяви, че ще каже крайното си решение след разговори с партньорите, ако те го поканят на такива.

Категории Общество, Политика

Автор: Кин Стоянов

Кин Стоянов е журналист, писател и общественик, звършил специалност Философия в СУ "Св. Климент Охридски".. До 1992 г. се занимава основно с журналистика. Автор на книгите: „Камъчета за късмет“,„Ориентиране в обстановката“,„Гражданинът щастливец“ и други.През 1995-97 г. е главен редактор на издателство „Отечество“ и съюзен секретар на Съюза на българските фондации и сдружения. От края на1992 г. до 1995 г., както и от 1997 г.до 2005 г. е изпълнителен директор на Националния дарителски фонд„13 века България“. Дълги години работи като журналист.Сътрудник на в. „Стършел“;редактор в сп. „Смяна“; заместник-главен редактор на сп. „Български журналист“ и заместник-главен редактор на в. „Демокрация“.Основател и главен редактор на в. „Щастливец“, който списва заедно с покойния си баща Радой Ралин и Борис Димовски. Работил е в Българското национално радио в тандем с колегата си Емил Янев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *