Каквото и да правиш – стой далеч от Бойко Борисов!

Каквото и да правиш – стой далеч от Бойко Борисов!

Публикувано на Категории Акцент, Политика Сподели

В социалните мрежи мярнах доста двусмисления въпрос:„Човек, който още преди 15 години с лекота измами адвокатите, дали ще се затрудни с патрЕотите и остатъчния РБ?”, визиращ Бойко Борисов!

Явно не само аз помня как  Борисов, в качеството си на главен секретар на МВР, успя да измами адвокатското лоби в НДСВ, което от 2001 г. до 2005 г.  практически олицетворяваше тогавашната власт. И ако днес малцина си спомнят за Пламен Панайотов, то тези, които помнят бившия кмет на Пловдив Славчо Атанасов, би трябвало да са малко повече. Вторият беше изоставен от Борисов в по-ново време през не толкова далечната 2009 г. Именно Атанасов помогна в един от най-трудните за Бойко Борисов моменти, когато още като кмет на София имаше нужда някой да му подаде ръка заради проблема със столичния боклук. Естествено, през 2011 г.  Атанасов „по случайност” не беше преизбран за кмет на Пловдив.

По време на първия управленски мандат на ГЕРБ във вече традиционната роля на измамен беше Волен Сидеров, който пък беше партньор на премиера Бойко Борисов. На финала на това обречено сътрудничество Сидеров вече не можеше да диша Борисов, просто защото разбра, макар и със закъснение, че е употребен като мръсна салфетка.

И така до наши дни, когато прелъстени и изоставени са вече министрите от РБ, а буквално вчера коалицията на патриотите беше изпързаляна по възможно най-наглия и безпардонен начин. Така и не се разбра колко пъти лидерът на ГЕРБ си смени позицията за кабинет, оглавяван от Красимир Каракачанов, но никой не е очаквал от Борисов мъжко поведение.

Истината е, че през годините няма партньор на Бойко Борисов, който да не е бил, по един или друг начин, изненадан от „приятелски огън”.

Между другото, подобна е съдбата и на немалка част от хората, с които Борисов започна да гради ГЕРБ. От тях май само Цецо остана, а мащабна (в прекия и преносния смисъл) фигура като Искра Фидосова е само спомен.

На този фон особено добро впечатление прави здравият разум, който демонстрират новоизбраният президент Румен Радев и лидерът на БСП Корнелия Нинова. И ако Радев все пак е относително независим от върхушката на БСП или червените лобита, то отказът (засега) на Нинова да поеме обща отговорност с Бойко Борисов срещу парче от баницата, вероятно не е приет безпроблемно в собствената й партия. За никого не е тайна, че социалистите са в опозиция от години и са изнервени от чакането, но за тях едва ли има по-добра тактика от още малко чакане.

Ако не здравият разум, то инстинктът за самосъхранение подсказва, че каквото и да правиш, в българската политика ще оцелееш само ако държиш Бойко Борисов на дистанция.

Категории Акцент, Политика

1 коментар към “Каквото и да правиш – стой далеч от Бойко Борисов!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *