Змията е най-опасна, когато е настъпена

Змията е най-опасна, когато е настъпена

Борисов започна да жертва това, което уж му беше най-мило – стабилността

Публикувано на Категории Акцент, Общество Сподели

В нощта след изборния балотаж Бойко Борисов не изглеждаше като Тодор Живков на ноемврийския пленум от 1989 г. Няма и нужда – той е тук, не си е тръгнал. Борисов приличаше на настъпена змия. От най-опасните. Той подаде оставката на правителството и вие се радвате, но всъщност ви ухапа змия. Само помислете – задават се едно или две служебни правителства насред зима, най-малко един кабинет, назначен от Росен Плевнелиев. Кабинет де факто под контрола на ГЕРБ, за който ГЕРБ няма да носи отговорност. Точно насред зима ще се върти рулетката по предаване на мандати, а управляващите и всички партии ще се готвят за избори. Само два дни след като престане да е премиер, Борисов ще излезе по телевизията и с присъщото си дебелоочие ще обяснява, че бедите се стоварват, защото той вече не управлява и не носи вина за никакви проблеми. Новият президент Румен Радев от старта ще бъде насаден на пачи яйца. Още ли се радвате на оставката на Борисов?

Ситуацията е сложна и да се правят гръмовни прогнози за бъдещето на ГЕРБ, парламента и България вследствие на изречените тези дни от него мъдрости е безсмислено. Днес казва едно, утре друго, на третия ден Иван Кръстев ще му прошепне трето, ще се случи четвърто… Това, което може да констатираме обаче, е игра ва банк в името на собственото му оцеляване – рекет. Мизата са интересите на България. Игра на думи, но опасна. Комунистите казваха, че с кръв са взели властта и с кръв ще я дадат. Борисов я взе цялата с избори, обаче плаши да пусне дори малка част от нея срещу пълен хаос, жертвайки това, което уж му беше най-мило – стабилността. Ако досега, управлявайки, ще не ще, трябваше да проявява отговорност към България, то падайки, не се свени да заложи държавата в името на собствените си интереси

Категории Акцент, Общество

5 коментара към “Змията е най-опасна, когато е настъпена”

  1. Това е така! Но сметката си струва да се плати. Ако беше останал, трябваше с камъни да го гоним. При тази ситуация, колкото и да се възползва от позициите си, вече е аут. И не само това- има признаци на готовност от страна Плевнелиев, да си отмъсти за това, че бе изкупителната жертва и превърнат в парцал. Ако има акъл и достойнство и поне малко милее за бъдещето на България , той в съдружие с новоизбрания президент, могат да му подложат такава динена кора, че повече никога да не мисли за връщане. Този престъпник трябва да бъде съден и вярвам, че в края на краищата неговата съдба, ще е съдба на затворник!

  2. Защото не го пратите веднага , където му е мястото!!!!! Искаме да се изчистим от ГЕРБ и боклуците , а замитаме под чергата….

  3. Така е. Всичко зависи от това доколко Радев ще се държи и ловко ще отклонява ударите към причинителя им за да го отхвърли и повали, а народът да продължава да проглежда въпреки изкустветия хаос, създаван от медиите.

  4. Защо ли е изглеждал така?! Защото сам си заложи капан, а народът му „помогна“ да влезе в него. Тодор Живков не бе свален от народа – ние нямахме и представа дори, че това може да се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *