Бойко Борисов внесе в парламента оставката на правителството

Политическото изнудвачество продължава

Бойко Борисов внесе в парламента оставката на правителството

ГЕРБ обмисля изтегляне на законопроекта за Бюджет 2017 година

Министър-председателят Бойко Борисов внесе в Народното събрание оставката на ръководеното от него правителство. Решението ще бъде обсъдено и гласувано от парламента в сряда.

С писмото до народните представители премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

От своя страна БНР съобщи, че от ГЕРБ замислят зтегляне на законопроекта за Бюджет 2017 г. , макар, че все още не е взето окончателното решение, тъй като от партията в момента обсъждат последиците от подобно действие.

От една страна, ако проектът за бюджет 2017 година не бъде изтеглен, при кабинет в оставка – между първо и второ четене могат да настъпят множество промени, които да променят изцяло рамката. От ГЕРБ смятат, че било коректно следващите управляващи да имат възможност да работят по своя финансова рамка.

Ако се изтегли бюджетът за догодина, в сила ще остане настоящият закон. Според Закона за публичните финанси, догодина ще има средства – всеки месец по 1/12 от стария бюджет, докато не бъде приет нов такъв. Така държавата ще може да функционира, но без да се правят политики през бюджета.

Категории Акцент, Общество

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *