Днес в София и Плевен ще се вие „Сладкото хоро“ в подкрепа на хората си диабет

Днес в София и Плевен ще се вие „Сладкото хоро“ в подкрепа на хората си диабет

Росица Пандова в средата, сн. Фейсбук

На 12.11.2016 г. в Борисовата градина от 11:00 до 13:00 часа пред лятната естрада, Росица Пандова – председател на СНЦ „Култура без граници“, майка на дете с диабет, професионална народна певица и музикален журналист, ще поведе „Сладкото хоро“ в подкрепа на хората си диабет. В „Сладкото хоро“ ще участват много танцови фолклорни клубове, хора с диабет и съмишленици.

На събитието ще можете да видите и живата изложба „Диабетът не ни спира“. Автори са млади фотографи, които през последните месеци обединиха усилия върху каузата да покажат, че с диабет пълноценният животът е възможен.

Отново в събота и в същия час, но в Плевен на площад „Възраждане“ също ще тропнат Сладко хоро” и ще разгледат живата изложба „Диабетът не ни спира“ в подкрепа на хората с диабет ще бъдат представени.

„Сладкото хоро е естествен завършек на целогодишната работа на „Култура без граници“. През годината организацията проведе над 20 обучения на медицински специалисти от детските градини, ясли и училищата в цялата страна на тема „Деца с диабет на училище“, едно мащабно национално обучение на деца и родители и на възрастни пациенти с диабет под надслов “Горди българи”, в което основен акцент бе приложението на иновативните високотехнологични методи и средства за добър контрол над диабета“ – разказват от Сдружение „Култура без граници“.

Категории Моделът, Общество

Автор: Кин Стоянов

Кин Стоянов е журналист, писател и общественик, звършил специалност Философия в СУ "Св. Климент Охридски".. До 1992 г. се занимава основно с журналистика. Автор на книгите: „Камъчета за късмет“,„Ориентиране в обстановката“,„Гражданинът щастливец“ и други.През 1995-97 г. е главен редактор на издателство „Отечество“ и съюзен секретар на Съюза на българските фондации и сдружения. От края на1992 г. до 1995 г., както и от 1997 г.до 2005 г. е изпълнителен директор на Националния дарителски фонд„13 века България“. Дълги години работи като журналист.Сътрудник на в. „Стършел“;редактор в сп. „Смяна“; заместник-главен редактор на сп. „Български журналист“ и заместник-главен редактор на в. „Демокрация“.Основател и главен редактор на в. „Щастливец“, който списва заедно с покойния си баща Радой Ралин и Борис Димовски. Работил е в Българското национално радио в тандем с колегата си Емил Янев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *