Сикрет сървиз свали Тръмп от подиума по време на предизборна проява в Рино, Невада

САЩ: Президентски избори – 2016

Сикрет сървиз свали Тръмп от подиума по време на предизборна проява в Рино, Невада

Инциденти и в двата лагера

Доналд Тръмп беше свален от подиума по време на негова предизборна проява в Рино, Невада в събота вечерта като скоро след това се върна на сцената и продължи речта си. Сикрет сървиз заяви малко по-късно в специално изявление, че са предприели тези действия след като „неидентифицирана личност извика „оръжие“ на първия ред на публиката. Агентите заловиха въпросната личнос, но не откриха никакво оръжие в него, добавяйки, че разследването продължава.

Мъжът, посочил сам, че се казва Остин Крайтс и е на 33 години, бе оснободен скоро след инцидента. Той призна, че е носил плакат „Републиканци срещу Тръмп!“.  Той посочи, че след като е извадил плаката, хората около него „се опитаха да свалят плаката“. Те „започнаха да ме освиркват, ритат и да ме дърпат почти до припадък“, допълни Крайтс.

Тръмп завърши проявата без никакъм допълнителен инцидент. Малко по-късно кандидатът-републиканец публикува изявление, благодарейки на Сикрет сървиз и на местните полицаи за „тяхната бърза и професионална реакция“, добавяйки, че „нищо няма да ни спре – да направим Америка отново велика!“.

Междувременно, рейс пълен с репортери, отразяващи кампанията на кандидата-демократ за вицепрезидент Том Кейн катастрофира при висока скорост. Засега няма никаква информация за пострадали. Кейт е бил в кола доста по-напред в колоната, според присъстващите репортери.

По-рано през деня кампанията на Хилъри Клинтън съобще, че тя ще има прояви в понеделник в щата Мичиган, след като анкетите показват почти пълното стопяване на преднината й там, а в същото време Тръмп търси потенциален път да преодолее изоставането в Електоралната колегия.

Това съобщение от лагера на Клинтън дойде след като Тръмп също преначерта дневния си ред, планирайки прояви във Вирджиния, където Клинтън води, но републиканците я доконват.

Кандидатът на републиканците прекоси страната, държейки речи в Северна Каролина, Флорида, Колорадо и Невада.

 

Категории Конфликти, Общество, ПланетаЕтикети , , , , ,

Автор: Костадин Грозев

Доц. Костадин Грозев е завършил Английската гимназия в Пловдив (1980), след което завършва история в Историческия факултет на СУ (1985). Д-р по история от 1990 г. с дисертация за Демократическата партия в САЩ (1969-1972). От 1990 г. е старши асистент, от 1993 г. - главен асистент, от 2007 г. - доцент към катедра "Нова и съвременна история". Автор на множество статии, студии и други изследвания в областта на сравнителната история на ХХ в., международните отношения и Студената война, избори, кампании и избирателен процес в Европа и САЩ. Статии от него в "Студия Трансмедиа": 26.06.2015 - Quo vadis EU?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *