Борисов отправи закани към Лукарски, Москов и Кунева

Политици на колене или политици с наколенки

Борисов отправи закани към Лукарски, Москов и Кунева

Премиерът заплаши коалиционните си партньори, че ще издърпа министерските им кресла

Снимка: Novini.bg

Вторник ще е ден разделен, не може в Министерския съвет да сте коалиция, в Народното събрание – опозиция. Това  е казал на колегите си от Реформаторския блок (РБ) премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС, което свика по-рано днес.

Премиерът се е обърнал към министрите от РБ с думите:

Страх ли те е, Лукарски? Москов, пиле шарено ли съм? Кунева, да спра ли парите на учителите, че сме ги били дали предизборно?, съобщи NOVA.

Има предел, за мен той настъпи! Или сме заедно, или всеки да тръгва по пътя си, казал още Борисов по време на заседанието.

Лидерът на ГЕРБ обвинил Реформаторите, че са забравили за какво са настоявали на председателска сбирка по Изборния кодекс, на която самият той е присъствал, а именно към 4-процентната бариера да не се добавят гласовете на тези от квадратчето „не подкрепям никого“.

Докато от ДСБ поискаха оставката на Бойко Борисов като министър председател, неговите реформатори министри реагираха към откритите заплахи на премиера сервилно.

Имаме Вашата подкрепа и благодарение на нея постигаме резултати. Трябва да намерим начин да продължим, казала  вицепремиерът Меглена Кунева.

На свой ред Борисов попитал Кунева колко пъти Реформаторите са идвали с готови предложения за политики.

За Изборния кодекс аз ви търсих. Само за назначения идвате при мен, обърнал се той към Кунева.

Явно имаме комуникационен проблем. Прави сте – не може ГЕРБ да решава нашите проблеми, е бил коментарът на Найден Зеленогорски, който кой знае защо е присъствал на извънредното заседание без да е член на правителството.

По същото време БНР съобщи, че „Демократи за силна България” са оповестили позиция, в която обвиняват премиера Бойко Борисов, че дестабилизира България по време на предизборна кампания, и го призовават да си подаде оставката. Според ДСБ опасно срамно и политически недопустимо е Борисов да дестабилизира държавата с предизборна цел. Заплахите срещу политически опоненти, бягството от парламентарен дебат и ограничаването на изборните права на българите в чужбина са свидетелство за недопустима слабост на премиера в кризисна международна обстановка.

Тъмносините се обръщат още към колегите си от Реформаторския блок, партийни лидери и министри да гарантират стабилността и стабилността в страната и да не влизат в партийни договорки с ГЕРБ.

Така или иначе вторникът на всеобщото недоволство предстои.

Категории Акцент, Коментар

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Борисов отправи закани към Лукарски, Москов и Кунева”

  1. А защо Лукарски, Москов и Кунева продължават да се подчиняват ? Нямат ли капка достойнство?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *