Здравословно, тържествено,  вкусно

Празник на храните

Здравословно, тържествено, вкусно

Парижани опознават традиционни български продукти

Днес приключва празникът на гастрономията в Париж. С традиционни български храни родни производители участваха в това събитие. Българският вкус се представи с кьопоолу, лютеница, бобена салата, скара, филе "Елена", луканка "Панагюрска" , мед, сладко от рози, кисело мляко със сладко, както и  с български червени и бели вина, ракия, ликьор от рози.

Празникът на гастрономията се чества като част от правителствен проект, стартирал през 2011 г. и управляван от държавния секретар по търговията, занаятите, потреблението, социалната и справедлива икономика, съвместно с Министерство на земеделието, хранително-вкусовата промишленост и горите.

Целта на инициативата е да подчертае значението на гастрономията, на хранителната култура и свързаните с нея здравословни навици.

Преминал през събития, посветени на традициите и новостите в хранително-вкусовата промишлиност, на общоукрепващия ефект от храните и стила на консумирането им, празникът на гастрономията постепенно се разраства и усъвършенства. Днес той се ползва сред широката аудитория като изключителна възможност за придобиване на полезна информация чрез развлечения и наслади.

 

Категории Практикум

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *