Задръстване насред ремонта

В края на почивните дни

Задръстване насред ремонта

Три тежки пътно-транспортни произшествия в последните два дни. Трима са загинали

Задръстване и дълги колони от автомобили се образуват на магистрала "Хемус" в посока  към София, информира БНР. Движението е изключително затруднено в района на тунелите "Витиня" и "Топли дол", където се извършват ремонти.

Трафикът е почти спрян заради тировете, чието движение бе ограничено днес след 14 часа, но няма да имат достатъчно време да напуснат магистралата. "ТИР-овете просто не трябваше въобще да се пускат. Има няколко леки пътно-транспортни произшествия, но задръстването не е заради ПТП-ата. Всяко четвърто-пето МПС е тир,", коментира пред националното радио Георги Георгиев, който предава от магистрала "Хемус".

Засилен контрол има по главния път Е-79 в посока Кулата – Благоевград и отсечката пункт Илинден-Смитли заради очакваните стотици завръщащи се автомобили в края на четирите почивни дни. Допълнителни екипи регулират движението по направленията Перник- Благоевград-Кулата и Перник- Кюстендил- Гюешево заради очаквания голям автомобилен трафик от 10 до 20 часа  днес.

Потокът от автомобили към столицата ще е най-голям до 16 часа, коментира комисар Бойко Рановски, началник на КАТ – "Пътна полиция".- Очакваме задръстване не толкова на магистралата, колкото в участъка между Сандански и Благоевград. Също така -в района на Симитли. Ще има екипи на "Пътна полиция", които да подпомагат трафика."

Все пак и пътуващите, водачите трябва да са малко по-търпеливи и по-внимателни. В последните два дни са се случили три тежки пътно-транспортни произшествия и трима са загинали. Това са водачи, които нямат сблъсък с друг автомобил. Те са били сами на пътя, но се движели с такава скорост, при която не са успели да вземат завоя и катастрофират и загиват, съобщават от КАТ.

Напомняме, че за всички спешни и аварийни обаждания  телефонът е 112. Избира се без код  от всички мобилни оператори и фиксирана мрежа, както и от мобилен телефон със заключена клавиатура.

Източник: mediapool.bg

Категории Практикум

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *