Страната ни ще получи от ЕК общо 160 млн. евро

Страната ни ще получи от ЕК общо 160 млн. евро

Жан-Клод Юнкер : България в момента е изправена пред много голямо предизвикателство

Председателят на Европейската комисия  Жан-Клод Юнкер  е заявил, че ЕК ще отпусне  общо 160 милиона евро на България за защита на границата ни. Това се е случило по време на срещата на лидерите на 27-те в Братислава, съобщават от Правителствения пресцентър.

Парите ще дойдат на два пъти – веднъж 108 милиона евро и после 52 милиона.Така страната ни ще се ползва от исканите 160 млн. евро, с които ще подобри охраната на границите си на фона на силния миграционен поток.

„България в момента е изправена пред много голямо предизвикателство. Това не трябва да се вижда само като проблем за България, трябва да се гледа на него като предизвикателство пред целия Европейски съюз”, е подчертал Юнкер.

Премиерът Борисов от своя страна е отбелязал, че парите са нужни за охраната не само на българо-турската граница, но и на границите ни с Гърция, Македония, Сърбия и Румъния.

Какви са антикризисните мерки на другите?

 Ето коментар на Фрог нюз:

САЩ одобриха рекордните 38 млрд. долара, които ще бъдат отпуснати на Израел под формата на военна помощ през следващите 10 години, съобщи Държавният департамент. Това е най-голямата сделка от този тип за Вашингтон. Предишната сделка за военна помощ към Израел изтича през 2018 година и предвижда отпускането на 3,1 млрд. долара годишно за Тел Авив, припомня ВВС.

На 21 юни Гърция получи поредния транш от помощ в размер на 7,5 млрд евро. Парите идват по линия на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ).  До 2020 година Атина ще получи 35 милиарда евро помощ.

Португалия – за три години страната получи 78 милиарда евро помощ за антикризисни мерки в областта на икономиката.

Още през 2005 г. САЩ ни обещават десетина бойни самолети F-16. От тогава тази тема се разтяга като дъвка. Дори Португалия се включва в  „благотворителното” наддаване, като ни предлага 20 F-16 трета употреба. Израел ни обещава от същите самолети. Швеция ни предлага нейни самолети. В крайна сметка Израел получава 40 чисто нови F-16, а ние – нито един.

Полша успява да получи близо 40 милиарда евро помощи и 42,4 милиарда евро допълнително вписани в новата финансова до 2020 година за модернизиране на земеделието. По нарастване на приходите от земеделие сега Полша е №1 в ЕС. По производство на картофи Полша би досегашния първенец Китай.

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *