Сестрите Уилямс гърмят с допинг!

Скандал

Сестрите Уилямс гърмят с допинг!

Световната агенция за борба с допинга (WADA) е позволила използването на забранени вещества от американските атлети: тенисистките Серина и Винъс Уилямс,четирикратната олимпийска шампионка от Рио де Жанейро гимнастичката Симон Бейлс, има и други

Серина Уилямс

Огромен скандал е на път да се разрази в света на женския тенис. Според руски хакери, които са разбили имейлите на сестрите Винъс и Серина Уилямс и WADA, двете са имали позволение от Антидопинговата централа да ползват няколко различни забранени стимуланта.

Порталът на хакерската група Fancybear.net съобщи,че е извършен удар върху  (антидопинговата система ) ADAMS  и разкриха, че Световната агенция за борба с допинга (WADA) позволила използването на забранени вещества от американските атлети: тенисистките Серина и Винъс Уилямс,четирикратната олимпийска шампионка  от Рио де Жанейро гимнастичката Симон Бейлс и др.

През 2010, 2014 и 2015 година на Серена Уилямс е било позволено да употребява оксикодон, хидроморфон, преднизон, преднизолон и метилпреднизолон. Всички тези вещества са в списъка със забранените.

Според данните на Fancy Bear през август 2016 година Симон Байлс е дала положителна проба за психостимуланта метилфениодат. Въпреки това американската гимнастичка не е наказани и тя спечели четири златни медала в Рио де Жанейро. През 2012, 2013 и 2014 година Байлс е имала разрешение да употребява амфетамин/декстроамфетамин.

През август тази година баскетболистката Елена Деле Доне е дала положителна проба за амфетамин. През 2014 година й е било разрешено да приема амфетамин и хидрокортизон.

Винъс Уилямс през 2010, 2011, 2012 и 2013 година е получила разрешение да използва преднизон, предизолон, триамцинолон и формотерол.

Международният олимпийски комитет (МОК) потвърди хакването на допинг системата ADAMS,съобщиха от пресслужбата на МОК.

„Ние не можем да коментираме документите, които са били незаконно получени от системата „ADAMS“,се оправдават от МОК.

Представители на Международната федерация по гимнастика отказват да коментира тази информация.

Официален коментар ръководството на Международната федерация по тенис (ITF) и WADA до момента няма.

Категории Конфликти

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *