Днес отбелязваме Световния ден на първата помощ

Първа помощ за деца и от деца

Днес отбелязваме Световния ден на първата помощ

Тази година Световният ден на първата помощ е посветен на детския живот и опазването му

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец вече 16 години всяка втора събота на септември се отбелязва Световният ден на първата помощ. През 2016 г. той е посветен на опазването живота на една от най-уязвимите групи от обществото – децата, и е под надслов „Първа помощ за деца и от деца!“, информират от пресцентъра на Български Червен кръст (БЧК).

У нас и тази година Световният ден на първата помощ съвпада с провеждането на Националния конкурс  за първа помощ при транспортни произшествия   на  пътя. Експерти на БЧК ще проведат теоретичния и практически изпит по първа помощ на участниците в конкурса и ще осигурят награди за най-добре представилите се.

Всички областни организации на БЧК в цялата страна ще организират демонстрации, обучения по първа помощ, детски състезания и др. Очакванията са, че тези инициативи ще превърнат Световния ден на първата помощ в национално събитие, което ще повишаване на обществената осведоменост за значението на първата помощ при спасяването на човешкия живот.

Категории Практикум

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *