Нов подход към рака

Дръзко

Нов подход към рака

Комбинация от две лекарства убива тумори на гърдата за 11 дни

Учени са открили, че нова комбинация от лекарства може да унищожи агресивни  ракови тумори на гърдите. Това станало при изследване, извършено във Великобритания, съобщава UK Telegraph. Проучването включвало жени, страдащи една и също форма на рак на гърдата. На участничките била дадена комбинация от две лекарства.

Броят на раковите клетки започнал да намалява при почти 9 от 10 жени и при един от четири случая туморите намалели значително. В някои от случаите пък злокачествените образувания изчезнали напълно. Лекарството водило до подобрение, дори в случаи, когато ракът е обхванал лимфните възли, показва изследване, представено на Европейска конференция за рака на гърдата в Амстердам.

Основното при този подход е комбинацията на препарата Херцептин  (с него в момента се провежда стандартнa терапия), комбиниран с второ лекарство, наречено Тиверб за справяне с туморите преди операция.

Водещи изследователи, експерти по онкохирургия в университета в Манчестър, коментират ефекта комбинацията, сравнявайки я с досегашното лечение. Тя премахва големи тумори за 11 дни, а преди нея пациентите е трябвало да приемат медикаменти а в продължение на месеци или дори години. Скоростта на въздействие  на новото откритие и ефекта от лечението може да промени начина, по който жените ще селекуват от рак на гърдата и може да пощади много от подлагане на химиотерапия, прогнозират експертите.

 

 

Категории Консулт

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *