България очаква „Котките“ от Бродуей

Вълнуваща вест за меломаните

България очаква „Котките“ от Бродуей

На 11 и 12 май 2017 г. прочутият шедьовър на Андрю Лойд Уебър ще бъде представен в НДК

Прочутият мюзикъл  "Котките" на Андрю Лойд Уебър ще бъде представен за първи път у нас, в Националния дворец на културата (НДК) на 11 и 12 май 2017 г. Шедьовърът от Бродуей е сред централните акценти на програмата в рамките на пролетния "Салон на изкуствата" и по случай 35-годишнината на Националния дворец на културата.

Самият мюзикъл също има  повече от три десетилетия история. Той представлява адаптация по романа „Популярна книга за котките от Стария Опосум“ на английския поет и драматург Томас Елиът, удостоен с Нобеловата награда през 1948 г. “за своя изключителен новаторски принос към съвременната поезия”. Хитовата творба  е резултат от съвършен синтез между няколко изкуства – музика, хореография и поезия. Те са вплетени виртуозно в едно цяло от Уебър – автор на редица още прочути мюзикъли: „Фантомът от Операта“, „Иисус Христос Суперзвезда“, „Евита“ и др.

За първи „Котките“ пленява  публиката на Лондон през далечната 1981 г., а година по-късно  в Бродуей печели огромен брой фенове. Продукцията е удостоена с множество награди, между които за най-добър мюзикъл на името на Лорънс Оливие и "Toni Awards". Лондонската постановка се играе 21 поредни години, а тази на Бродуей – 18 години, с което и двете поставят рекорди по дълготрайност на обществения интерес, актуалност на тематиката и красота на изпълнението. Мюзикълът е преведен на над 20 езика, гостувал е в над 30 страни, а през 1998  по него е създаден и телевизионен филм.

На Балканския полуостров България е втора след Гърция, където спектакълът гостува. Продукцията е мащабна – 7 тира ще превозват декора и атрактивните костюми на 78-те актьори, също и  техника за грандиозната продукция.

У нас само за два дни (от 1-ви септември до днес) са изкупени най-евтините билети – от 55, 65 и 70 лв. ВИП-билетите са на стойност 155 лв.

Категории Цивилизация

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *